kategoria: Rady a návody

Čarovná zelená

 

Zelené potraviny predstavujú dar z prírody. A to doslova. Obsahujú množstvo výživných nutričných látok, živiny, vitamíny, minerály a enzýmy. Pre ľudský organizmus sú nápomocné vo viacerých smeroch: vyživujú, detoxikujú, zabraňujú prekysleniu, znižujú množstvo toxínov v tele, posilňujú imunitu a pomáhajú aj pri chudnutí. Ide o viacúčelové potraviny, ktoré sa veľmi jednoducho pripravujú a ich užívanie je vhodné počas celého roka. Superpotraviny s obsahom chlorofylu: zelený jačmeň a chlorella pyrenoidosa.

Jarná očista organizmu

 

Základné hygienické návyky má každý z nás osvojené už od detstva. Umývanie rúk, zubov, sprchovanie či kúpanie sú súčasťou nášho každodenného života. Ale čo naše vnútro? Nepotrebujú aj vnútorné orgány pomoc pri čistení?

Rady a tipy na jarnú detoxikáciu. Moderné a rýchle riešenia inšpirujte sa a čítajte viac.

Vplyv životného prostredia na zdravie

 

Nevhodné životné prostredie je jedným z hlavných príčin mnohých ochorení ľudstva. Pod pojmom životné prostredie si môžeme predstaviť v podstate všetko čo nás obklopuje a všetko, čo pôsobí na náš rozvoj. Na samotné zdravie človeka vplýva predovšetkým kvalita ovzdušia, ale nie len to. Veľmi významným faktorom pre zdravie človeka je aj kvalita pôdy, vodných zdrojov, ale taktiež i kvalita prostredia v ktorom žije a vyrastá. Z toho dôvodu je možné i dnes sledovať v mnohých priemyselných oblastiach so zvýšenou mierou znečistenia ovzdušia vyšší výskyt rakoviny, alergií, civilizačných chorôb a podobne. Naopak, prostredie kde prevláda relatívne zdravé životné prostredie pôsobí pre človeka ukujňujúco a zdraviu prospešne.

Princíp chudnutia

 

Receptov na chudnutie je niekoľko, všetky však majú jedno spoločné a to je chuť a povinnosť zmeniť svoj doterajší nezdravý životný štýl. Ak teda trpíte obezitou jediná cesta k úspechu ako schudnúť je, či sa Vám to páči alebo nepáči, zmeniť hlavne svoje stravovacie návyku.

Obezita, či mierna nadváha vzniká vždy tým istým spôsobom a teda tým, že človek jednoducho prijíma viac energie (z potravy) ako jej denne potrebuje, čím dochádza k premieňanú tejto energie na tuk, ktorý si telo ukladá na horšie časy, ktoré však vo väčšine prípadov neprídu, na koľko naša spoločnosť netrpím nedostatkom jedla, ba práve naopak. Lenže organizmu len tak ľahko nepoviete, aby si túto energie neukladal, takže jedinou cestou ako sa vyhnúť priberaniu je tento pomer držať na prijateľnej úrovni.

« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »